Нидерландия планира да предаде на Украйна американски изтребители F-16 тази есен

...
Нидерландия планира да предаде на Украйна американски изтребители F-16 тази есен
Коментари Харесай

Нидерландия планира да предаде на Украйна F-16 тази есен

Нидерландия възнамерява да съобщи на Украйна американски изтребители F-16 тази есен и ще стартира да ги трансферира на партиди " след лятото ".

Министърът на защитата на страната Кайса Олонгрен съобщи това в коментар за Delfi. По думите ѝ съдружниците следват проект, който включва образование на украински водачи, подготовка на личен състав за поддръжка и прекачване на самите самолети.

" По проект имаме център за образование в Румъния, където също оказваме помощ да стартира образованието на украинците.

В момента те се образоват в Дания, Съединени американски щати и други страни. И в случай че успеем да се задържим на този път, а Украйна има всичко работещо, несъмнено, в личната си страна, първият аероплан ще бъде доставен от Дания това лято. А ние се надяваме да участваме в доставките от есента с нашите F-16 ", сподели тя.

Нидерландия ще съобщи 24 F-16 на украинската войска, а Дания - 19 изтребителя. Норвегия също даде обещание да достави на Украйна осъвременени F-16, написа news.bg.

Както е известно,  " обединението F-16 " включва Белгия, Канада, Дания, Люксембург, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Обединеното кралство и Швеция. Съюзниците дадоха обещание да обучат украински летци за работа с изтребителите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР